تاثیرات دود دست دوم سیگار
دود دست دوم دود سیگار یا تنباکو است که به صورت غیر ارادی باعث استنشاق دود مضر و شیمیایی توسط افراد غیر سیگاری می شود که این دود ها مواد شیمیایی مانند نیکوتین و مونوکسید کربن دادا می باشد.
اگر کودکان در معرض دود دست دوم قرار بگیرند باعث مشکلات سلامتی در این کودکان می شود که از جمله این مشکلات می توان به آسم شدید ، مشکلات تنفسی ، و عفونت گوش اشاره کرد.
دود دست دوم سیگار
نوزادان متولد شده از مادرانی که در معرض دود دست دوم قرار داشته بودند نیز دارای مشکلات سلامتی می باشند همچنین از طریق شیر مادر نیز منتقل می شود.
رایج ترین دود دست دوم دود سیگار است
بیش از ۷۰۰۰ از مواد شیمیایی مختلف در دود سیگار شناسایی شده است که از این تعداد ، ۲۵۰ ماده مضر شناخته شده است و ۶۹ از این مواد سرطان زا می باشند.
که موادی همچون بنزن ، بریلیوم فلزی سمی ، کادمیوم ، اکسید اتیلن ، فرمالدئید و … که شیمیایی هستند و بسیار برای انسان ها مضر هستند
بیش از ۸۰ درصد از دود سیگار بی بو و غیر قابل مشاهده است، بنابراین متوجه استنشاق مواد سمی سرطان زایی که اعضاء خانواده تان استنشاق می کنند نمی شوید.
تنها راه حفاظت از کودکان و اعضای خانواده در مقابل مواد سمی دود سیگار این است که خانه و خودرو را پاکیزه کنید.
دود دست دوم سیگار چیست؟
دود دست دوم سیگار ترکیبی از ذرات و گازها است. در هر مکانی که سیگار را روشن کنید، دود دست دوم سیگار تولید می شود. این نوع دود نه تنها ناخوشایند بلکه مرگبار است.
دود دست دوم سیگار حاوی بیش از ۴۵۰۰ ماده شیمیایی – آرسنیک، بنزن و سیانید – محرک و سمی است که سبب بروز بیماری های حاد مانند سرطان می شوند.
بیش از ۸۰ درصد دود دست دوم سیگار بی بو و غیر قابل مشاهده است. باز کردن درها و پنجره های خانه و خودرو سبب از میان رفتن تاثیر مخرب این دود نمی شوند.
ذرات مواد سمی و محرک دود سیگار، روی پوست بدن، کف خانه و خودرو، صندلی ها و … باقی می مانند.
دود دست دوم سیگار و خانواده شما
دود دست دوم سیگار برای افرادی – به خصوص کودکان – که در معرض آن قرار گیرند، خطرناک است. کودکان به دلیل این که سریع تر از بزرگسالان تنفس می کنند، بیشتر از سایر افراد، سموم وارد بدن شان می شود.
نتیجه قرار گرفتن بیش از پنج میلیون کودک بریتانیایی که در معرض دود دست دوم سیگار قرار دارند، مراجعه به پزشک و بستری شدن در بیمارستان است.
کودکانی که دود دست دوم سیگار را استنشاق می کنند، علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به بیماری برونشیت، ذات الریه، آسم، عفونت گوش، مننژیت و نارسایی مرگ ناگهانی نوزاد، خطر ابتلا شان به سرطان ریه در کودکی و بزرگسالی است.
اگر پنجره را باز یا در اتاقی دیگر سیگار دود کنیم چه اتفاقی می افتد؟
باز کردن در و پنجره یا دود کردن سیگار در اتاقی متفاوت در خانه، اعضای خانواده را در مقابل دود دست دوم سیگار محافظت نمی کند. دود آلوده و مخرب سیگار به دلیل غیر قابل مشاهده بودن، کنترل کردنی نیست
دود دست دوم سیگار